TazedirektDaha iyi bir deneyim için mobil uygulamamızı indirin.Uygulamayı Aç
Reyonları Gez

Akça Armut 1 kg, Tazedirekt

Akça Armut 1 kg

    İnce kabukları soyması kolay yemesi ile enfes olan akça armudunun en güzellerini sizler için bulduk! Çok seveceğiniz bu lezzeti ister tek, ister tatlılarınızda kullanabilirsiniz.

    Satışta Değil
    14,20 TLKDV dahil

    Armutlu Frangipan Tart

    Malzemeler

    Tart hamuru için:
    1.5 su bardağı beyaz un
    yarım su bardağı esmer şeker
    yarım çay kaşığı tuz
    125 gr tereyağ soğuk ve doğranmış
    1 adet yumurta sarısı
    Badem kreması için:
    1 su bardağı tuzsuz badem
    1 adet yumurta
    1 su bardağı esmer şeker
    yarım çay kaşığı limon tuzu
    3 çorba kaşığı tereyağı soğuk ve doğranmış
    2 adet armut

    Yapılışı

    Fırınımızı 15 dereceye ayarlıyoruz.
    Mutfak robotumuza unumuzu, şekerimizi ve tuzu ekleyip birbirine iyice geçene kadar çalıştırıyoruz.
    Tereyağını da soğuk olarak azar azar ekledikten sonra tekrar tüm malzeme iyice karışana kadar çalıştırıyoruz.
    En son yumurta sarısını ekliyoruz ve hamur haline gelene kadar çalıştırmaya devam ediyoruz. Hamur olduktan sonra makineden alıp strechliyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlenirken badem kremasını yapmaya başlıyoruz.
    Bademlerimiz kabuklu ise üzerine su koyup 1-15 dakika kaynatabiliriz. Kaynadıktan sonra soğuk su ile durulayıp kabuklarını çıkarabiliriz. Ancak iyi bir şekilde kurulamamız gerek.
    Tekrar mutfak robotutumuzu alıyoruz. Bademi, şekeri ve tuzu robotta çalıştıyoruz.
    Malzemeler birbirine tamamen karıştığında tereyağımızı ve yumurtamızı ekleyip krema haline getiriyoruz.
    Dinlenmiş olan hamurumuzu alıp un yardımı ile açıyoruz. Tart kalıbımıza yerleştirip kenarlarını da düzeltiyoruz. Kremamızı içerisine eşit bir şekilde koyduktan sonra armutlarımızı ince dilimler halinde üzerine diziyoruz.
    İsterseniz vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!